Tieners uit Tholen en Halsteren opgepakt voor overval in Bergen op Zoom

De politie heeft gisterenmorgen twee jongens aangehouden voor de woningoverval aan de Kerkstraat in Bergen op Zoom op 15 september jl. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Halsteren en een 14-jarige jongen uit Tholen. De twee jongens zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Vrijdagavond 15 september jl. werd een woning aan de Kerkstraat in Bergen op Zoom overvallen door twee jongens. Onder bedreiging van een mes hebben zij twee kinderen van 15 en 9 jaar oud gedwongen waardevolle goederen af te geven. De jongen van 15 jaar wordt tegen de grond geslagen en krijgt terwijl hij al ligt nog enkele vuistslagen op zijn hoofd. Een van de overvallers dwingt het slachtoffer op te staan om kostbare zaken in de woning aan te wijzen. De tweede overvaller houdt intussen zijn broertje in bedwang.

De overvallers nemen de benen met elektrische apparatuur, een mobiele telefoon en wat geld. Beide broers gaan vervolgens naar buiten en vragen een voorbijganger om de politie te bellen. De politie is direct een sporenonderzoek gestart in en om de woning. Als snel wordt een deel van de buit in een achtertuin teruggevonden.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd en vroeg in het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht voor de overval. Tips leidden uiteindelijk tot de aanhoudingen van deze jongeren. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek gebracht.