Politie ontdekt enorm drugslaboratorium in loods Oud-Vossemeer

In een schuur aan de Molenweg in Oud-Vossemeer is vanochtend een groot drugslaboratorium ontdekt. Volgens de politie gaat het om een professionele cocaïnewasserij. Recherche en team landelijke faciliteit ondersteunen(LFO) ontmantelen het lab en doen onderzoek.

De brandweer van Tholen werd rond 09.10 uur opgeroepen om metingen te doen. De politie kwam het lab op het spoor na een omgevallen boom. Bij het opruimen werd bij de boerenschuur een bijzondere lucht geroken en enkele verdachte mannen gezien. De gewaarschuwde agenten troffen de drugslab aan.

Volgens woordvoerder Alwin Don gaat het om één van de grootste cocaïnelabs dat ooit in Nederland is aangetroffen. Het bestaat uit twee compartimenten: een wasserij en een inpakgedeelte. In de schuur staan honderden jerrycans en vaten. Daarnaast staan er diverse machines en een aantal stapelbedden.

In een cocaïnewasserij komt cocaïne in een soort kneedbare pasta binnen. Het wordt bijvoorbeeld verstopt in verpakkingen van cosmetica of voedingsmiddelen. De pasta wordt vervolgens bewerkt met chemicaliën zoals benzine en alcohol. Daarna blijft de cocaïne in poedervorm over.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Foto's: www.112markiezaten.nl