Brand legt schuur in Sint Philipsland in de as

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt voor een schuurbrand aan de Sluisweg in Sint Philipsland. De melding kwam even na 21.00 uur binnen bij de meldkamer. De brandweer schaalde in korte tijd op naar middelbrand en later naar grote brand en rukte met meerdere voertuigen uit. De schuur stond volledig in brand.

De brandweer rukte uit met drie tankautospuiten uit Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen. Om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen zijn ook de waterwagens van Sint-Annaland, Bergen op Zoom en Woensdrecht gealarmeerd. Tevens kwam de hoogwerker uit Bergen op Zoom ter plaatse. Volgens de Veiligheidsregio waren er geen dieren meer in de schuur aanwezig. De woning die naast de schuur staat liep volgens de brandweer geen gevaar.

De vlammen en de rook waren al vanaf ver te zien. Omdat er veel rook vrijkwam gaf de brandweer het advies om uit de rook te blijven. De ambulance van Poortvliet werd gealarmeerd omdat twee personen rook hadden ingeademd. Deze twee personen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht.

Volgens de brandweer bevat het dak van de schuur asbestplaten. De adviseur gevaarlijke stoffen die ter plaatse is heeft op basis van de hoeveelheid asbest en de windrichting een eerste inschatting gemaakt. Hij verwachtte dat de verspreiding beperkt zal blijven tot het aangrenzende weiland in het benedenwinds gebied waar geen woningen staan.

Rond 22.30 uur had de brandweer de brand onder controle en was er geen gevaar meer voor uitbreiding. De Officier van Dienst van de brandweer gaf rond 22.45 uur het sein brand meester. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners te assisteren bij de afhandeling van de schade.

Bron: www.112markiezaten.nl