Gemeente voert werkzaamheden op begraafplaats Tholen uit

Van maandag 17 september tot en met vrijdag 12 oktober voert de gemeente werkzaamheden uit op de begraafplaats aan de Prins Bernardstraat in Tholen. In totaal worden 325 graven samengevoegd in een verzamelgraf. De rechthebbenden c.q. nabestaanden zijn hierover geïnformeerd en hebben toestemming gegeven.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen van 7.30 uur tot 18.00 uur. Tijdens de uitvoering is de betreffende begraafplaats niet toegankelijk. Na 18.00 uur en op zaterdag en zondag is de begraafplaats zoals gebruikelijk van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het herbegraven van 325 graven op de begraafplaats aan de Prins Bernardstraat, meest uit de periode 1973 – 2002. Hiervoor wordt op de begraafplaats een verzamelgraf gerealiseerd. De rechthebbenden c.q. nabestaanden hebben hier toestemming voor gegeven en afstand gedaan van hun rechten.

Later wordt een gedenkteken op het verzamelgraf geplaatst. Hierop worden namen, geboortedatums en overlijdensdatums vermeld. Te zijner tijd worden de graven opnieuw in gebruik genomen.

Foto: Google Maps