Taakstraf in langslepende burenruzie Kotterstraat Tholen

De politierechter in Middelburg heeft gisteren de 24-jarige N. B. uit Tholen een taakstraf van 240 uur plus één maand cel waarvan 27 dagen voorwaardelijk opgelegd. Ook moet hij een schadevergoeding van 2.000 euro betalen: 500 euro aan een agent die hij 'per ongeluk' een stomp vol in het gezicht gaf en 1500 euro aan een slachtoffer.

De officier van justitie had B. graag voor twee maanden achter de tralies willen plaatsen en een taakstraf van 140 uur willen laten verrichten. Daarnaast eiste hij een schadevergoeding van 3500 euro en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

De veroordeling van B. is (vooralsnog) een eind van een langslepende burenruzie die op zondag 8 april van dit jaar in de Koterstraat in Tholen escaleerde. B. zat in zijn auto, de zoon van het slachtoffer vroeg hem wat hij met zijn moeder had gedaan en vervolgens ging B. door het lint. Hij pakte een moersleutel en sloeg er de ruiten van haar auto mee aan diggelen, gooide stenen door de ruiten van haar woning en trapte tegen haar deur. Op dat moment stond de vrouw met haar vriend achter de ramen en werd alles gefilmd.

De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse. Toen B. een familielid van zijn opponenten wilde slaan sprong er een agent tussen. Die kreeg een flinke stomp in zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.