Uitslaande brand bij boerderij Oud-Vossemeer, brandweer rukt groots uit

Bij een boerderij aan de Vrijberghsedijk in Oud-Vossemeer woedt een grote brand in een schuur. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen dieren in de schuur aanwezig. De brandweer is met veel materiaal uitgerukt om de brand te bestrijden. De omgeving van de brand is vanwege waterwinning afgesloten.

De eerste melding van de brand kwam rond 14.00 uur bij de brandweer binnen. Kort na de eerste melding is opgeschaald naar middelbrand en vervolgens grote brand. De rook die bij de brand vrijkomt is in de wijde omtrek te zien. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De schuur is ongeveer 60 meter lang, zo laat een woordvoerder weten. In de schuur zijn geen mensen of dieren aanwezig. De schuur wordt gebruikt voor de stalling van machines.

De brandweer probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar een naastgelegen dieseltank en een tweede schuur met machines. De schuur waar de brand is begonnen staat inmiddels volledig in brand.

Onder andere brandweerkorpsen uit Sint-Annaland, Sint Philipsland, Bergen op Zoom, Goes, Borssele, Tholen en Nieuw-Vossemeer zijn opgeroepen om de brand te bestrijden.

Bron: www.112markiezaten.nl