Tv-programma Verborgen Verleden maakt opnames in de gemeente Tholen

Afgelopen woensdag vonden er opnames in de gemeente Tholen plaats voor het televisieprogramma Verborgen Verleden. De Bekende Nederlander die op zoek ging naar zijn verborgen verleden was kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator Erik van Muiswinkel. Een van zijn voorouders, Hubertus de Wilde, is in 1853 geboren in Tholen.

De uitzending staat gepland voor het seizoen dat uitgezonden wordt in de winter 2019/2020. Erik van Muiswinkel is de derde BN-er in korte tijd die Tholen bezoekt om zijn of haar familiegeschiedenis uit te pluizen. In januari van dit jaar leidde de zoektocht van Victor Middelkoop, beter bekend als televisiegoochelaar Victor Mids, hem naar Tholen. In het oude stadhuis aan de Hoogstraat in Tholen werd Victor ontvangen door Kees Slager, die hem meenam in de geschiedenis van zijn voorvader van moeders kant Adriaan Kasper. Deze Adriaan werd in 1811 geboren in Tholen, maar werd op heel jonge leeftijd al wees door het overlijden van zijn beide ouders en als gevolg daarvan is hij opgenomen in het weeshuis in Tholen. Wat er verder is gebeurd met deze voorvader is te zien in de uitzending van Verborgen Verleden op 28 februari a.s. op NPO 2 om 20.25 uur.

In september 2018 speelde Tholen ook al een rol in het televisieprogramma. Toen kwam cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen via haar zoektocht in de gemeente Tholen terecht. Deze uitzending is terug te zien via NPO Start.