Politie zoekt naar vermiste Johan van der Heyden in kanaal bij Sint Philipsland

De politie zoekt vandaag met duikers en een sonarboot in het Schelde-Rijnkanaal ter hoogte van Sint Philipsland naar het stoffelijk overschot van Johan van der Heyden. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd. Of de zoekactie van vandaag iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.

In het water wordt gezocht naar de vermiste van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. De man is sinds juni vermist. De politie gaat ervan uit dat de man met geweld om het leven is gebracht en mogelijk is gedumpt in het Schelde-Rijnkanaal. Wat er precies met de loodgieter is gebeurd, is niet duidelijk. De politie heeft inmiddels zeven verdachten aangehouden. Zondagavond 2 juni vertrok hij uit zijn woning in Lint. Tegen zijn vrouw zei de man dat het om een spoedklus ging. Sindsdien is de man niet meer gezien.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat Van der Heyden die avond bij een Nederlandse vrouw in het Belgische Zoersel is geweest met wie hij een relatie had. Zij is een van de verdachten die nu vastzitten. In de dagen na 2 juni is de bestelbus van de loodgieter meerdere keren gesignaleerd in West-Brabant. De bestelbus van Van der Heyden is door de politie onderzocht. Daarbij werden bloedsporen gevonden. De politie denkt dat de loodgieter door geweld om het leven is gebracht op in de directe omgeving van het woonwagenkamp in Steenbergen. Nadat Van der Heyden om het leven zou zijn gebracht, zou zijn lichaam in stukken zijn gehakt of verbrand. De resten zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip en gedumpt in de omgeving. De politie heeft in Steenbergen al meerdere keren onderzoek gedaan vanwege de verdwijning.

Bij de politie is informatie binnengekomen dat (delen van) het lichaam van Van der Heyden in het Schelde-Rijnkanaal gedumpt zijn. Meerdere duikers zoeken vandaag in het water. Daarnaast wordt er ook met een sonarboot gezocht.

Bron: www.112markiezaten.nl