Mysterie rond dood gevonden man bij Oesterdam

Opsporing Verzocht besteedde gisteravond opnieuw aandacht aan de dode man die op zaterdagochtend 17 oktober werd gevonden bij de Oesterdam bij Tholen. De politie heeft meer informatie over de zaak achterhaald. De identiteit van het slachtoffer léék bekend, maar levert extra vragen op.

Onderzoek naar de vingerafdrukken van het slachtoffer wees uit dat hij Orlando Jaimes zou zijn, een 50-jarige man uit Venezuela die tussen 2005 en 2009 in België woonde. Uit navraag bij de Venezolaanse autoriteiten blijkt echter dat de man toch iemand ánders moet zijn. Hij maakte, in elk geval in die periode 2005-2009, gebruik van een valse identiteit. De echte Orlando Jaimes is al eerder overleden.

Foto’s overleden slachtoffer

Om herkenning te bevorderen, geeft de politie foto’s van de onbekende man vrij. Eén daarvan komt van het vervalste paspoort van ‘Orlando Jaimes’ en is dus van al vijftien jaar geleden. De andere foto is van de man zoals hij na zijn overlijden is gevonden.

Wie is de gevonden man?

De vraag staat dus opnieuw open: wie is de gevonden man? Hij had diverse verwondingen, waaronder in het gezicht, zeer vermoedelijk als gevolg van ernstige mishandeling.

Het slachtoffer had een normaal postuur en was zo’n 1.73 meter lang. Mogelijk is hij ergens anders om het leven gekomen en is zijn lichaam naar de latere vindplek vervoerd en daar achtergelaten.

De onbekende man werd aangetroffen op de stenen bij het haventje aan de Tholense kant van de Oesterdam, bij de tweede loopbrug daar in de buurt van de Bergsediepsluis. Mogelijk heeft zijn lichaam enige tijd in het water gelegen en is het bij eb op het droge achtergebleven. De politie doet nog onderzoek naar stromingen om erachter te komen waar precies in de omgeving het lichaam kan zijn achtergelaten.

Help de politie

  • Wie is de onbekende overleden man?
  • Hoe is de man om het leven gekomen en wie was of waren daar mogelijk bij betrokken?
  • Hoe en mogelijk door wiens toedoen is het lichaam van het slachtoffer bij de Oesterdam beland?
  • Wie is op 17 oktober of in de dagen ervoor in de omgeving van (de parkeerplaats ter hoogte van) de Bergsediepsluis geweest?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459876

Kijk voor meer informatie en de foto’s op de website van Opsporing Verzocht.