GGD opent teststraat in Sint-Maartensdijk

Vanaf morgen kunnen inwoners van de gemeente Tholen en omliggende gemeenten in Sint-Maartensdijk terecht voor het afnemen van een coronatest. GGD Zeeland opent aan Nijverheidsweg 4 een teststraat. De teststraat is iedere ochtend op werkdagen geopend.

De teststraat is een binnenlocatie en is gevestigd in een voormalige bouwmarkt aan de Nijverheidsweg. GGD Zeeland verwacht dat naast inwoners van Tholen veel Brabanders gebruik zullen maken van deze teststraat. Ilona Schinkelshoek, Coördinator bemonstering en triage bij GGD Zeeland: “We verwachten met het openen van deze teststraat echt in een behoefte te voorzien. Inwoners van Tholen hoeven minder ver te reizen en voor inwoners van Brabant is de testlocatie in Sint-Maartensdijk een extra optie naast Roosendaal en Goes.”

De teststraat in Sint-Maartensdijk is iedere ochtend op werkdagen geopend en kan – na het maken van een testafspraak – met de auto, per fiets of lopend worden bezocht voor een Corona-testafname.

Ook het gemeentebestuur van Tholen is blij met de komst van de teststraat. Wethouder Corniel van Leeuwen: “Dat GGD Zeeland met een teststraat naar onze gemeente komt, stellen we bijzonder op prijs. We hebben ons daar als college van burgemeester en wethouders hard voor gemaakt. Dit maakt het voor Tholenaren zoveel gemakkelijker om zich te laten testen. Zeker is het erg dat het nodig is, maar door snel en dichtbij te kunnen testen, weten we ook sneller of sprake is van besmettingen en kan men maatregelen nemen. Zo krijgen we samen grip op het virus en dat is keihard nodig.”

Afspraak maken

Mensen die klachten hebben die passen bij het coronavirus kunnen een afspraak maken. Dat kan op twee manieren; door te bellen naar het landelijke nummer 0800 – 1202 of via Rijksoverheid.nl/coronatest. Bellen kan dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur. Houd hiervoor uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Om online een afspraak te kunnen maken heeft u uw DigiD nodig.

Zeeland heeft nu in totaal zeven testlocaties: Goes, Hulst, Sint-Maartensdijk, Oostburg, Terneuzen, Vlissingen en Zierikzee.