Minder kans op wateroverlast na herinrichting Hoenderweg

De Hoenderweg in Sint-Annaland kwam de afgelopen jaren bij zeer hevige neerslag regelmatig blank te staan. Om de kans op deze wateroverlast in de toekomst te verminderen, wordt het gebied nu en na de zomervakantie aangepakt.

Bij extreme neerslag kon het rioolstelsel in de oude situatie het regenwater niet aan en stroomde het de straat op en vandaar sommige tuinen en huizen in. Om de Hoenderweg klimaatbestendig in te richten, wordt het wegprofiel flink aangepast, zodat het water via de Hoenderweg en het verlaagde parkeerterrein van de Wellevaete aan de Langeweg afstroomt naar de Winkelzeese watergang.

Op dit moment wordt het stuk weg tussen de Schoolstraat en de Langeweg aangepakt en later dit jaar zal het aansluitende deel van de Hoenderweg aangepast worden. Men begint daarbij direct na de bouwvak met het verleggen van kabels en leidingen, in oktober volgt het bestratingswerk. De werkzaamheden zullen naar verwachting voor kerst gereed zijn.

De omwonenden zijn voorafgaand aan de werkzaamheden door de aannemer geïnformeerd. Bij aanvang van de werkzaamheden na de zomervakantie zal de aannemer de bewoners wederom tijdig informeren.

Klimaatverandering

Door klimaatverandering vallen er tegenwoordig vaker en heviger buien dan voorheen, met name in de zomerperiode. Dit heeft op enkele plaatsen, zoals bijvoorbeeld Tholen en Sint-Annaland, recent tot flinke wateroverlast geleid: water stond op straat, in tuinen en zelfs in huizen. Om zulke situaties in de toekomst te voorkomen neemt de gemeente nu en de komende jaren maatregelen.

Beeld: Google Maps