Les archeologie en lezing kasteel Sint-Maartensdijk tijdens Nationale Archeologiedagen

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Dit jaar organiseert het Oosterschelderegio Archeologisch Samenwerkingsverband (OAS) in samenwerking met de gemeente Tholen twee activiteiten in Sint-Maartensdijk.

Op vrijdag 11 oktober geeft regioarcheoloog drs. Karel-Jan Kerckhaert een les archeologie op de twee basisscholen in Sint-Maartensdijk. De leerlingen komen hierbij in contact met archeologie in de breedste zin van het woord.

Kasteel van Sint-Maartensdijk

Op zaterdag 12 oktober geven dr. Elizabeth den Hartog en dr. Hans Koopmanschap een lezing over het eens zo beroemde kasteel van Sint-Maartensdijk. De lezing wordt gegeven in Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge en start om 13.00 uur. Inloop vanaf 12.00 uur. Toegang is gratis.

Er zijn ook vondsten te zien uit de opgraving van het slot in de jaren ’60 van de vorige eeuw. De dag wordt afgesloten met een wandeling door Sint-Maartensdijk onder leiding van gemeentearchivaris Fred van den Kieboom. Hij zal daarbij speciale aandacht hebben voor het voormalige kasteel.