Opruimactie Schone Schelde

Datum 14/03/2020 - 14/03/2020
Tijden 10.00-12.00 uur
Locatie 3 locaties op het eiland Tholen

Zaterdag 14 maart, tijdens NLdoet, wordt weer een opruimactie georganiseerd langs de oevers van de Ooster- en Westerschelde. In de gemeente Tholen zijn drie locaties waar vrijwilligers aan de slag kunnen om de Oosterschelde weer een stukje schoner te maken.

Op onderstaande locaties in de gemeente Tholen worden van 10.00 tot 12.00 uur de handen uit de mouwen gestoken door vrijwilligers. Op iedere locatie is een coördinator aanwezig.

  • Tholen: verzamelen bij het strandje aan de Bergse Diepsluis;
  • Sint-Maartensdijk: verzamelen bij Familie Mol,  buitendijk Heideweg;
  • Sint Philipsland en Anna Jacobapolder: verzamelen bij het Veerhuis, Rijksweg 5.

Aanmelden

Trommel vrienden en familie op, doe laarzen aan, neem handschoenen mee en help de troep langs de Oosterschelde te verminderen. Vooraf aanmelden kan via www.nldoet.nl

De aanmelding wordt doorgestuurd naar de coördinator van de gekozen locatie.

Unieke getijdengebieden

De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en andere troep liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van groot belang voor hun voedselvoorziening, maar zij zien vaak het verschil niet tussen iets eetbaars of afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk. In heel Zeeland werken de Zeeuwse gemeenten samen met DOW, HZL, Hoge school Zeeland, Havenbedrijf Antwerpen, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, de Zeeuwse NMEcentra en Rijkswaterstaat samen om de Ooster- en Westerschelde weer een stukje schoner te maken tijdens de opruimactie op 14 maart.

Evenementenkalender