Druk weekend voor brandweer

Vrijdagavond 24 november:

Op de Hogeweg in het buitengebied tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse vond vrijdagavond een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder – een 38-jarige man uit Stavenisse – is na bevrijding met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Omdat hij mogelijk alcohol had gedronken, is door een GGD-arts een bloedproef afgenomen.

Meerdere brandweervoertuigen en de traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het betrof een busje dat op zijn kop in de sloot was beland. De brandweer heeft de deuren en de achterklep los geknipt waarna het slachtoffer bevrijd kon worden. Na ongeveer drie kwartier is het slachtoffer uit de auto bevrijd en overgedragen aan de ambulancedienst.

Vrijdagavond 24 november:

Vrijdagavond rond 18.30 uur is de brandweer van Sint-Maartensdijk uitgerukt voor een gaslek aan de Parallelweg in Sint-Maartensdijk. Een voorbijganger had de hulpdiensten ingeseind. De netwerkbeheerder heeft het lek gedicht.

Zaterdag 25 november:

De brandweer moest zaterdagmiddag opnieuw uitrukken naar de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk. De resten van het bedrijf van Lion Foods brandden opnieuw. De melding kwam rond 12.15 uur binnen. De brandweer van Sint-Maartensdijk rukte met spoed uit. Al snel bleek duidelijk dat er resten van het pand in brand stonden. De brandweer heeft de smeulende resten met een straal hoge druk geblust. Om te controleren of er nog meer brandplekken waren heeft de brandweer met een warmtebeeldcamera de resten bekeken. Na een half uur kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Bron: www.112markiezaten.nl