Drie Thoolse patiënten positief getest op corona

Volgens GGD Zeeland zijn dertien nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID-19). Op Tholen gaat het om drie patiënten uit Poortvliet, Sint-Annaland en Tholen. Gemeente Tholen laat weten dat vandaag een inwoner uit de gemeente Tholen aan het virus is overleden. Om privacyredenen doet de gemeente geen mededelingen over de leeftijd of woonplaats van het slachtoffer.

Burgemeester Ger van de Velde- de Wilde reageert als volgt op het overlijden: “Vandaag heb ik het droevige bericht ontvangen dat een inwoner van onze gemeente is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om het eerste dodelijke slachtoffer binnen onze gemeentegrenzen. Ik wens de nabestaanden en betrokkenen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Ik doe nogmaals de oproep aan alle inwoners om te zien naar elkaar en vooral onze kwetsbare inwoners niet uit het oog te verliezen. Volg de opgelegde maatregelen en adviezen op, wees alert op uw gezondheid. Niet alleen voor uzelf maar ook voor anderen. Samen staan we sterk.”

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM

Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.

Naar verwachting ligt het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 hoger, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.