Comité BlijvenSpetteren komt weer in actie

Nadat de gemeenteraad in 2012 besloot zwembad De Spetter in Tholen ‘sober te renoveren’ is er nog steeds niets gebeurd. Er wordt zelfs over het wijzigen van deze plannen gepraat. Het actiecomité BlijvenSpetteren somde afgelopen woensdag tijdens de commissievergadering bestuurszaken daarom de voordelen van het zwembad maar weer eens op om uitstel of sluiting te voorkomen.

De gemeenteraad heeft volgens het comité besloten tot renovatie van het zwembad, maar wil nu misschien toch weer veranderen van koers. In oktober zal voor de derde keer in vier jaar tijd gestemd worden over de toekomst van De Spetter. Volgens Johan Koedood, woordvoerder voor het comité, is de actiegroep het steeds aanpassen van de plannen en niet nakomen van de afspraken beu. Om geld te besparen zijn er op initiatief van de bevolking al veel zaken georganiseerd. Er is 11.000 euro aan sponsorgeld binnengehaald en jaarlijks verrichten vrijwilligers klusjes tijdens NLdoet.

Tijdens de spreektijd afgelopen woensdag riep Johan Koedood de gemeente op om daadwerkelijk een besluit te nemen en dit ook uit te voeren. Komende week komt de wethouder tijdens de raadsvergadering met een reactie.