Brandweer probeert vermiste kat uit de boom te halen

De brandweer van Tholen is vanmiddag rond 14.30 uur gealarmeerd voor een kat in de boom aan de Leguitsedijk in Oud-Vossemeer. Volgens zijn eigenaars is de kat al meer dan een week vermist. Ondanks de vele inspanningen van de brandweer is het niet gelukt om de kat uit de boom te krijgen.

De brandweer heeft de kat eerst proberen te bereiken met een ladder. De kat zat hiervoor echter te hoog. Vervolgens heeft de brandweer het geprobeerd met een straal water, maar ook hiervoor zat de kat te hoog.

De kat is volgens zijn eigenaars al meer dan een week vermist. Waarschijnlijk is de kat geschrokken van het vuurwerk en toen de boom in gevlucht. Het is niet duidelijk of de kat al een week in de boom zit. Kinderen gingen op zoek naar de kat en troffen hem hoog in de boom aan. De eigenaars van de kat hebben eerst zelf geprobeerd hem uit de boom te krijgen, maar toen dit mislukte is de brandweer ingeschakeld.

Ook de brandweer is het niet gelukt de kat uit de boom te krijgen. Het ter plaatse laten komen van een hoogwerker is ook geen optie. De kat zit aan de kant van onverhard land, waar de hoogwerker niet kan komen. De kinderen hebben eten bij de voet van de boom gezet in de hoop dat de kat zelf uit de boom komt.

Bron: www.112markiezaten.nl