‘Vuurwapen’ blijkt tattoo

Hij kan er nu wel om lachen, maar een middagje uitwaaien aan de Oesterdam verliep voor Corné Lint afgelopen zondag heel anders dan gepland. Op de terugweg werd de Bergenaar door politieagenten met getrokken pistolen gesommeerd uit de wagen te stappen en op het asfalt te gaan liggen. “Mochten mensen videomateriaal van de aanhouding hebben, dan wil ik dat graag zien”, roept hij op.

Na een vier uur durend verblijf op het politiebureau werd hij na politieonderzoek om half één ’s nachts weer naar zijn auto teruggebracht. Het bleek allemaal om een misverstand te gaan. De politie had een melding ontvangen dat Corné een vuurwapen op zak zou hebben, maar dit bleek een tatoeage te zijn. “Het was best intimiderend en in eerste instantie was ik best kwaad. Maar ik kan er nu wel om lachen. Al met al was het een indrukwekkend avondje.” Toch weerhoudt de aanhouding hem niet om verkoeling te blijven zoeken aan de Oesterdam. “De volgende keer neem ik gewoon een bordje mee ‘Let op. Het is een tattoo’.”
Mensen die foto- of filmmateriaal van zijn aanhouding hebben gemaakt, kunnen contact opnemen met Corné via zijn Facebookpagina.