Amivedi - Nederland is een landelijke vrijwilligersorganisatie die vermiste en gevonden huisdieren in een database registreert.

Amivedi – Nederland, meldpunt Tholen

Amivedi – Nederland bestaat al ruim 82 jaar en is een landelijke vrijwilligersorganisatie die vermiste en gevonden huisdieren in een database registreert, met als doel deze huisdieren te herenigen met hun eigenaar. Door de inzet van vele vrijwilligers worden jaarlijks ruim 30.000 huisdieren met hun eigenaar herenigd.

Kosteloos


Amivedi heeft 110 meldpunten, verspreid over het hele land. Een gevonden of vermist huisdier kan kosteloos telefonisch of via de website worden aangemeld. De meldpunten worden bemand door één vaste vrijwilliger die daardoor goed overzicht heeft van de meldingen in die regio.  Alle meldingen van vermiste en gevonden huisdieren worden geplaatst op de website www.amivedi.nl en de melders krijgen adviezen wat ze verder kunnen doen om hun dier terug te vinden of om de eigenaar van een dier te traceren. Amivedi werkt voor alle huisdieren, dus ook konijnen, vogels, reptielen e.d.

Amivedi Tholen


Marjo werkt al bijna veertien jaar voor Amivedi en ‘bemant’ meldpunt Tholen. Na een melding kijkt Marjo of er al een melding is die mogelijk over hetzelfde dier gaat. Zo niet, dan houdt zij in de gaten of er een melding over dit dier binnenkomt. Een duidelijk signalement, bij voorkeur met foto, maakt de herkenbaarheid groter. Het is belangrijk om een vermist of gevonden dier altijd aan te melden bij Amivedi, zodat de kans dat een dier weer bij zijn eigen baasje terecht komt vele malen groter wordt. Meld vooral ook een gevonden overleden dier. Het is voor een eigenaar veel beter te weten dat het huisdier is overleden, dan de onzekerheid over het lot van zijn huisdier.

Met hart en ziel


Marjo doet het werk voor Amivedi met veel plezier en heeft goede contacten met politie, dierenartsen, dierenambulances en asiels in de regio. Zij heeft nog een aantal tips: “Laat je dier chippen én meld een vermist huisdier altijd direct bij Amivedi. Hoe eerder gemeld, hoe groter de kans dat het dier wordt teruggevonden. Controleer of de chip ook geregistreerd staat en of alle gegevens nog kloppen.” En over haar werk voor Amivedi: “Ik doe dit vrijwilligerswerk met hart en ziel, maar het blijft wel vrijwilligerswerk! Mensen realiseren zich dat vaak niet. Ze denken dat wij een ‘dure’ organisatie zijn met een groot kantoor en dat wij 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar zijn. En dat lukt helaas nu eenmaal niet. Vrijwilligers moeten ook nog wel eens de deur uit i.v.m. hun verdere leven, maar u kunt een dier altijd via de website als vermist of gevonden opgeven of een boodschap inspreken, dan bel ik zo snel mogelijk maar in ieder geval dezelfde dag nog terug.”

Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden, meld dit dan kosteloos bij Amivedi, via de website www.amivedi.nl of telefonisch bij meldpunt Tholen, tel: 088-0064681.