Twee nieuwe positief geteste coronapatiënten op Tholen

Sinds gisteren zijn op Tholen twee nieuwe coronapatiënten positief getest. Het gaat om een inwoner uit Tholen en Sint-Annaland. Samen met acht andere, nieuwe gevallen komt het totaal aantal positief geteste mensen in Zeeland hiermee op 73.

Sinds de laatste update zijn drie Zeeuwen overleden. Dit betekent dat er nu in totaal vijf personen in Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

GGD Zeeland laat weten dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt doordat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Het testbeleid is aangepast om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen.

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van de Rijksoverheid. Ga voor gezondheidsgerelateerde vragen en antwoorden naar de website van het RIVM. Bij vragen over je gezondheid kunt u terecht bij uw eigen huisarts of de website www.thuisarts.nl. Algemene vragen over het virus kunnen worden gesteld via: 0800-1351 (vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351).