Thoolse zwemmijl

De eerste Thoolse zwemmijl werd zaterdagmorgen onder grote belangstelling gevolgd. Burgemeester mevrouw van de Velde-de Wilde gaf om 10.00 uur het startschot via de megafoon en de 71 deelnemers begaven zich richting Strijenham jachthaven, begeleid door twee reddingsboten van de brandweer.

Het deelnemersveld was zeer gevarieerd, zowel dames als heren behoorden tot de deelnemers. Wat daarbij opviel is dat de oudste deelnemer een echte bekende Tholenaar was, namelijk Gatze de Moed die met zijn 79 jaar liet zien dat je nog heel goed in beweging kan blijven.

Alle deelnemers, op één deelnemer na, volbrachten de afstand en Gatze kwam met een onder luid applaus aan. Het was geen echte wedstrijd van wie er als eerste aankwam, maar de snelste die deed deze afstand binnen het half uur. 
De omstandigheden waren uitstekend te noemen: een aangename watertemperatuur en een zonnetje zorgden ervoor dat deze eerste zwemtocht zeer geslaagd genoemd kan worden en voor volgend jaar zeker weer op de evenementenagenda zal komen.