Politie voorkomt illegale houseparty

De politie heeft afgelopen zaterdagavond een illegale houseparty in Sint Philipsland voorkomen. Rond 22.30 uur melden buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente dat er een hek bij een terrein aan de Campweg was vernield. De vernieling had mogelijk te maken met een op handen zijnde illegale houseparty. De politie heeft twee mannen aangehouden.

Het slot van het hek was vermoedelijk doorgeslepen en een verkeersbord, dat normaal bij dit hek hangt, was verdwenen. In een personenauto zaten twee mannen. Ze bekenden dat ze het slot hadden vernield. In de auto lagen een betonschaar en een slijptol welke in beslag zijn genomen. De mannen werden aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex in Breda gebracht. Het gaat om een 27-jarige man uit Den Bommel en een 30-jarige inwoner uit Sint-Maartensdijk. Ze werden gisteren verhoord.

In de omgeving hebben agenten diverse auto's gecontroleerd. In sommige auto werden geluidsapparatuur, aggregaten en podiumdelen aangetroffen. De bestuurders bevestigden dat zij inderdaad op weg waren naar de Campweg voor een illegale houseparty. Zij zijn allen huiswaarts gekeerd.