Meerdere gewonden bij ongeval met vier voertuigen op de Philipsdam

Op de Philipsdam (N257) tussen Bruinisse en Sint Philipsland heeft gisteren een aanrijding plaatsgevonden tussen vier voertuigen. Zeker drie personen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur. In eerste instantie was de locatie van het ongeval niet helemaal duidelijk. De hulpdiensten werden daarom in eerst naar de N59 bij Nieuwerkerk gestuurd. Al snel werd duidelijk dat het ongeval plaatsgevonden had op de Philipsdam tussen Bruinisse en Sint Philipsland. De brandweer van Sint Philipsland, drie ambulance, politie en de traumahelikopter uit Amsterdam werden ter plaatse gestuurd.

Ter plaatse waren twee personenauto's en twee bestelbusjes op elkaar gebotst. De inzittenden zijn met behulp van het ambulancepersoneel uit hun voertuig gehaald. De brandweer heeft daarbij geassisteerd. Zeker drie personen zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter die al onderweg was, is uiteindelijk niet meer ter plaatse geweest.

Een bergingsbedrijf heeft de vier voertuigen weggesleept. Doordat de hoofdrijbaan afgesloten was, moest al het overige verkeer over de Parallelbaan. Dit leverde een flinke file op. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Bron: www.112markiezaten.nl