Lijnbus met inzittenden rijdt de sloot in bij Sint-Annaland

Gisterenmiddag is rond 15.00 uur een lijnbus van Connexxion in de sloot beland langs de Joanna Mariapolder (N658) bij Sint-Annaland. Twee ambulances en de politie gingen met spoed ter plaatse. De inzittenden konden via de noodramen de lijnbus verlaten en zijn opgevangen door de hulpdiensten.

Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur op de Joanna Mariapolder (N658) tussen de t-splitsing met de Priestermeetweg en de kruising met de Kleine Dijk en de Oude Zeedijk (N658). De bus kwam uit de richting van Oud-Vossemeer en reed richting Sint-Annaland. Net na een bocht raakte de bus door onbekende oorzaak in de berm om vervolgens in de sloot te eindigen.

Op het moment van het ongeluk zouden passagiers in de bus hebben gezeten. Het precieze aantal is niet bekend. Volgens de politie zaten er onder meer scholieren in de bus. Zij zijn door een andere bus opgehaald en naar hun eindbestemming vervoerd. Meerdere ambulances zijn ter plaatse gekomen om de inzittenden te controleren op verwondingen. Uiteindelijk is er niemand naar het ziekenhuis vervoerd.

Meerdere bergingsvoertuigen waren nodig om de zwaar beschadigde bus uit de sloot te krijgen. De weg zal nog tot minstens middernacht afgesloten zijn voor herstelwerkzaamheden. Bergingsbedrijf van Eijck is met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen om het gevaarte te bergen. Rond 20.00 uur stond de bus weer op de weg. De zwaar beschadigde bus is afgevoerd door het bergingsbedrijf.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de sloot en bermen hersteld en het wegdek gereinigd. Deze werkzaamheden duurden tot middernacht.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Bron: www.112markiezaten.nl