Keetie van Oosten deelnemer aan Thoolse etappe Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse

Komende zaterdag vindt de Thoolse etappe van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse plaats. De etappe voert over de Keetie van Oosten-Hage route. Keetie fietst zelf, met een aantal oud-wielrenners, ook mee.

De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is een nieuw fietsevenement in Zeeland. Het evenement is niet alleen voor racefietsers bedoeld, maar ook voor andere fietsers. De zes uitdagende en winderige routes, die verspreid liggen door Zeeland, worden in zes weekenden gereden.

Tijdens het wielerfestijn kunnen er diverse routes verreden worden. De Keetie van Oosten-Hage route is 86 km lang. Het is mogelijk de route in te korten tot 56 en 30 km. Daarnaast kan de knooppuntenroute worden verreden.

Deelname

Inschrijven kan tussen 8.30 en 11.00 uur bij Cafetaria ’t Hoekske, Markt 6 in Sint-Maartensdijk. Om 9.30 uur wordt het startschot gegeven door wethouder Frank Hommel. Starten is mogelijk tot 11.00 uur.

Inschrijfkosten

  • Deelname + koffie/thee vooraf: € 3,50
  • Deelname + koffie/thee + pastamaaltijd achteraf: € 9,00

Keetie van Oosten-Hage

Keetie van Oosten-Hage behoorde zowel op de weg als op de baan tot de wereldtop. Exact 50 jaar geleden, in 1968, werd Keetie voor de eerste keer wereldkampioen op de weg.

Kijk voor meer informatie op www.sportzeeland.nl/ZWW6D