Jaaroverzicht 2016

Highlights oktober – december

De Provincie nam dit jaar aanvullende maatregelen om de snelheid op de Molendijk in Oud-Vossemeer af te dwingen naar 60 km/uur. “Weggebruikers moeten beter zien en snappen dat ze op een bochtig tracé rijden”, vindt gedeputeerde Harry van der Maas.

Tholen en Sint-Maartensdijk behouden hun zwembaden. Die belofte heeft de meerderheid van de gemeenteraad eind oktober gedaan. Tientallen mensen waren naar het gemeentehuis gekomen en volgden vanaf de publieke tribune de bespreking aandachtig.

In Sint-Annaland werd aan het Havenplein wooncomplex Annahof geopend. In 2014 werd begonnen met de bouw van de 53 levensloopbestendige huur- en koopwoningen, onderverdeeld in appartementen en eensgezinswoningen.

Het Zeeuws Tijdschrift zette eind dit jaar het stadje Tholen in het zonnetje door een special uit te brengen over 650 jaar Tholen. Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde nam het eerste exemplaar in ontvangst.

De vrijwilligers van de Stichting Tholen 650 jaar hebben in december de Medaille van Verdienste van de gemeente Tholen ontvangen. Voorzitter William van Leeuwen kreeg als eerste de bronzen penning uit handen van burgemeester Ger van de Velde.