Inbraak in bedrijfsbusje vol gereedschap. Politie rekent verdachte in

De eigenaar van een bedrijfsbusje vol gereedschap heeft er vannacht voor gezorgd dat een dief door de politie is aangehouden. Hij betrapte een auto-inbreker en reed deze net zolang achterna, tot hij zag dat de politie de dief in Tholen kon arresteren.

De eigenaar van de bus zag rond 02.30 uur vannacht dat er iemand in zijn bedrijfsbus aan het rommelen was. De bus stond geparkeerd aan de Poortvlietsedijk in Scherpenisse. Toen de man naar zijn bedrijfsbusje toe ging, reed er een auto weg. De man is de auto gevolgd en alarmeerde ondertussen de politie.

De man gaf in het telefoongesprek steeds de locatie van het wegrijdende voertuig door. Agenten hebben de auto met dief uiteindelijk kunnen laten stoppen op de Eendrachtweg in Tholen. De dief, een man van 26 uit Den Haag, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt de aangehouden verdachte vandaag gehoord. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de eigenaar. In de auto van de verdachte werden nog meer gereedschappen aangetroffen. Er wordt onderzocht of deze ook van diefstal afkomstig zijn. Alle goederen, plus de auto, zijn in beslag genomen.

Bron: www.112markiezaten.nl