Eerste toeristisch informatiebord onthuld in Poortvliet

In de Smidsstraat in Poortvliet is vanochtend het eerste toeristisch informatiebord onthuld. Het bord geeft informatie over de V1 die op 3 maart 1945 in Poortvliet is neergestort. Hierbij waren vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Wethouder Hommel onthulde, in bijzijn van nabestaanden van de slachtoffers, het toeristisch informatiebord.

Poortvliet is één van de 22 locaties in de gemeente Tholen waar informatieborden worden geplaatst. Op deze manier wil gemeente Tholen meer bekendheid geven aan unieke of bijzondere plekjes. Hiermee worden bezoekers en inwoners geïnformeerd over de cultuurhistorie van Tholen. De borden worden geplaatst langs fiets- en wandelroutes, zodat bezoekers tijdens het fietsen of wandelen meer te weten kunnen komen over de omgeving. De borden geven informatie over onder andere de Vliedberg in Westkerke, de haven van Tholen en de bunkers in Stavenisse. Op deze manier worden onzichtbare plekjes zichtbaar gemaakt en wordt de historie en authentieke verhalen van Tholen verteld.

Samenwerking met Stichting Tholen Beter Bekend

Het project vloeit voort uit het Toeristisch Ontwikkelingsplan Tholen en is opgepakt in samenwerking met de Stichting Tholen Beter Bekend. Vanuit een werkgroep, bestaande uit organisaties als o.a. Heemkundekring Tholen en Stichting Tholen Sterk, is gewerkt aan de totstandkoming van de borden. De borden zijn opgemaakt in de nieuwe huisstijl van Stichting Tholen Beter Bekend. Op de borden zijn ook QR-codes vermeld. Deze codes verwijzen naar de Engelse vertaling van de teksten op de website www.eilandtholen.nl

Bekijk alle foto's in ons fotoalbum