Doortrapdag in Sint-Annaland voor ervaren, oudere fietsers

Op donderdag 10 september wordt in de Annahof aan het Havenplein in Sint-Annaland een Doortrapdag gehouden. Tijdens deze bijeenkomst staat de fietsveiligheid van ervaren, oudere fietsers centraal. De Doortrapdag is onderdeel van de Zeeuwse Maand van de Verkeersveiligheid.

De dag wordt georganiseerd door de gemeente Tholen, samen met de Provincie Zeeland en het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland).

Met behulp van deskundigen, wordt zowel de theorie als de praktijk geoefend. Ook is een fietsenmaker aanwezig, zodat (elektrische) fietsen perfect afgesteld kunnen worden. Het programma duurt tot ongeveer 13.45 uur, waarna nog deelgenomen kan worden aan een fietstocht, waarbij het groepsfietsen wordt geoefend (al dan niet in kleine groepjes). Na deze Doortrapdag is het de bedoeling dat er een fietsgroep ontstaat die wekelijks gaat fietsen. Hierbij wordt de groep begeleid in conditie, het toewerken naar een doel, het uitstippelen van een route en het in een groep fietsen, maar het belangrijkste is de gezelligheid van het samen fietsen. 

Aanmelden Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen, zodat de maatregel van 1,5 meter afstand tot elkaar gewaarborgd kan worden. Deelname is gratis en koffie/thee en lunch wordt verzorgd. Aanmelden kan t/m 6 september 2020 via jijoptholen@tholen.nl of www.jijoptholen.nl (via activiteiten / project doortrappen). Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de coördinator Roseline van den Heuvel via jijoptholen@tholen.nl of tel. 06-19826166.