Dode man bij Oesterdam is 50-jarige Venezolaan

De dode man die afgelopen zaterdag bij de Oesterdam is gevonden is een 50-jarige man uit Venezuela. De politie doet verder geen mededelingen over de identiteit van het slachtoffer omdat de nabestaanden nog niet op de hoogte zijn gebracht.

De politie vermoedt dat de man door geweld om het leven is gekomen. Vermoedelijk heeft zijn lichaam enige tijd in het water gelegen en is het bij eb op het droge achtergebleven, waar het zaterdagochtend door een visser werd ontdekt.

Het lichaam van de 50-jarige man lag op de stenen bij het haventje aan de Tholense kant van de Oesterdam, bij de tweede loopbrug daar in de buurt van de Bergsediepsluis. Het is overigens mogelijk dat de man ergens anders om het leven is gekomen en dat zijn lichaam naar de latere vindplek is vervoerd en daar is achtergelaten.

Getuigen gezocht

Het slachtoffer had diverse verwondingen, waaronder in het gezicht. Hij had een normaal postuur en was zo’n 1.73 meter lang. Opsporing Verzocht besteedde gisterenavond aandacht aan de zaak. Getuigen die weten hoe het lichaam van de Venezolaan bij de Oesterdam terecht is gekomen of een vermoeden hebben, worden gevraagd dit door te geven via onderstaande telefoonnummers.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459876