Dieven voetbalkantine NOAD’67 bekennen meer inbraken

De twee mannen die 10 november – tijdens hun inbraak in de voetbalkantine in Sint Philipsland – op heterdaad werden betrapt, hebben meer op hun kerfstok. Dat blijkt uit politieverhoren met de 18-jarige jongen en de 26-jarige man uit de gemeente Tholen. Het tweetal heeft meerdere inbraken bekend.

Zo hebben zij onder andere ingebroken in een woning en twee schuren in Halsteren, in een schuur in Kruiningen en in twee sportkantines in Kruiningen en Yerseke. Bij doorzoeking van hun woningen zijn diverse gestolen goederen teruggevonden.
Daarnaast hebben hun verklaringen ook geleid naar een 26-jarige man uit Sint-Maartensdijk. Deze is 16 november aangehouden en inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Tijdens het onderzoek zijn twee loodsen in Sint-Maartensdijk doorzocht. In één van deze loodsen zijn zwaar vuurwerk en diverse soorten munitie aangetroffen. De eerste twee verdachten zijn eergisteren in voorrarrest geplaatst. De recherche sluit niet uit dat met de aanhouding van deze mannen nog meer inbraken in Zeeland worden opgelost. Het onderzoek loopt nog.