Auto met inbrekers crasht tegen boom in Tholen

Een politieachtervolging eindigde gisternacht in Tholen met een crash. De wagen met daarin vermoedelijk twee inbrekers knalde tegen een boom aan Het Lint, waarna de inzittenden de benen namen. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. 

De politie kreeg een melding over een auto-inbraak in de Bosstraat in Stavenisse waaruit gereedschap is gestolen. De politie starte een zoekactie in de omgeving naar de inbrekers. Omstreeks 02.25 uur ziet een surveillance-eenheid op de Oudelandsedijk bij Stavenisse dat een voertuig hen tegemoet komt rijden. Besloten wordt om het voertuig voor een controle staande te houden. 

Als de bestuurder bemerkt dat hij de politie op zijn hielen heeft, probeert deze weg te komen. Na een korte achtervolging rijdt hij zich op Het Lint in Tholen klem tegen een boom. De twee inzittenden wachten echter niet af, maar zetten het op een lopen. Ondanks een zoekslag in de omgeving worden zij niet meer gevonden. De agenten vinden in de auto diverse gereedschappen die mogelijk van de diefstal in Stavenisse afkomstig zijn. Het voertuig is in beslag genomen en weggetakeld voor onderzoek.

BRON: www.112markiezaten.nl