ABT Tholen stelt gemeente vragen over DSV-deal

ABT Tholen stelt het college van burgemeester en wethouders van Tholen een tweede tranche vragen over de verkoop van grond aan DSV voor de bouw van een mega-distributiecentrum op bedrijventerrein Welgelegen in Tholen. Volgens de partij is bij de verkoop een te lage grondprijs gerekend en heeft de gemeente door het verlenen van speciale voorwaarden ongeoorloofde staatsteun aan het transportbedrijf gegeven.

ABT stelde vorige week dat de gevraagde grondprijs van 87 euro per vierkante meter veel te laag was. Deze had op 160 euro kunnen liggen. ABT vraagt zich af waarom een jaar uitstel van betaling is verleend en waarom hiervoor geen rente is gevraagd.

DSV werd volgens de ABT vrijgesteld van de betaling van OZB, rioolheffingen, herverkavelingsrente en afvalstoffenheffingen. Ook had de gemeente voor een anti-speculatiebeding moeten pleiten.

De partij stelt dat de DSV-deal de gemeente meer geld op had kunnen leveren en onnodige cadeautjes heeft uitgedeeld. Raadslid Han van ’t Hof verzoekt de gemeente binnen drie dagen op de zaak te reageren.

Foto: Het officiële startmoment van de bouw van het distributiecentrum in oktober vorig jaar